15.09.18

FAURÉ REQUIEM

Picture-for-the-ticket--300-x-300-px.jpg

Sæsonens første koncert er et samarbejde mellem Den Danske Strygekvartet og DR Vokalensemblet. På programmet er en særlig kammerversion af Faurés Requiem, som slet og ret er et af musikhistoriens smukkeste værker. Når kunstnere og komponister arbejder med 'døden', fokuseres der ofte på dramaet og lidelsen. Faurés Requiem er anderledes og er blevet kaldt 'dødens vuggevise': Det er human, positiv musik, som stædigt står på lysets side. Man kan til koncerten også opleve Mendelssohns sang 'Ist es Wahr?' og hans strygekvartet op. 13 i a-mol.

Musikere:
Den Danske Strygekvartet // DR Vokalensemblet // Klaudia Kidon, sopran // Jakob Soelberg Miskow, bas // Søren Johansen, orgel og klaver 

Program: 
Mendelssohn: Ist es Wahr?
Mendelssohn: Strygekvartet op. 13 i a-mol, ”Ist es Wahr?”
Fauré: Requiem


27.11.18

AUGUSTIN HADELICH

Picture-for-the-ticket--300-x-300-px.jpg

Denne koncert er en gedigen verdenskoncert. Augustin Hadelich er tidens mest fejrede, unge violinsolist og denne koncert er en sjælden chance for at opleve ham i det intime recitalformat. Hadelich er kåret som 'årets instrumentalist 2018' i Musical America, og han støvsuger i disse år musikverdenen for priser og udmærkelser. Til koncerten på Series of Four medbringer han et afvekslende program, hvor man både kan opleve ham i Ysayes 4. solosonate for violin, i John Adams' Road Movies og Brahms 1. violinsonate. 

Musikere:

Augustin Hadelich, violin // Charles Owen, klaver

Program: 

Prokofiev: Sonate nr. 1
Adams: Road Movie
Ysaye: Solosonate for violin nr. 4
Brahms: Sonate nr. 1 i G-dur


23.01.19

DANCERS AND

DISAPPEARANCE

Picture-for-the-ticket--300-x-300-px.jpg

Bent Sørensen er i disse år Danmarks største komponistnavn. Han har vundet alle væsentlige, internationale komponistpriser og hans poetiske musik har vundet sin helt egen plads i det kaos som omgiver os i den moderne og brølende verden. Til denne koncert kan man opleve danmarkspremieren på hans kvintet for akkordeon og strygekvartet 'Dancers and Disappearance'; et værk som er bestilt af Den Danske Strygekvartet og Andreas Borregaard. Mozart havde nogle dovne venner, som ikke lige gad at overvære premieren på 'Eine kleine Nachtmusik', og de ærgrede sig alle resten af livet. Gå ikke glip af premieren på Bent Sørensens 'Dancers and Disappearance'.

Musikere:
Den Danske Strygekvartet // Andreas Borregaard, akkordeon


04.05.19

VISION

STRING QUARTET

Picture-for-the-ticket--300-x-300-px.jpg

Den klassiske musikverden gennemgår i disse år et paradigmeskift. De store, gamle institutioner kæmper med at finde deres plads i en hurtigt brusende verden, hvor alt til stadighed 'disruptes'. Vision String Quartet er børn af denne virkelighed. Dels er de er tyske, de har øvet sig meget, og de spiller strygekvartet bedre end nogen andre i musikhistorien. Men de kigger også fremad. Al musik  bliver spillet udenad, de spiller stående, og de komponerer deres egen musik. De krydser genrer med samme naturlighed som en universitetshumanist, der både kan læse Foucault og holde 30 Snapchat streaks kørende. Vision String Quartet er et bud på, hvordan fremtiden kan se ud, og enhver musikelsker bør opleve denne koncert, som er kvartettens skandinaviske debut.

Musikere:
Vision String Quartet

Jakob Encke, violin // Daniel Stoll, violin // Sander Stuart, viola // Leonard Disselhorst, cello